Merhabalar,
Annem usulü karnıbahar kızartması ile karşınızdayım:)Aslında ben Çok sevgili Pembe Kekik'in "Pembe soslu Karnıbahar kızartması" tarifini denemek istiyordum.Ama internetteki sıkıntı buna engel oldu:) Bir daha ki sefere diyorum:)
İçindekiler
karnıbahar 2 domates rendesi biber salçası sarımsak tuz yumurta un
Maydanoz
Yapılışı
- Karnıbahardan kopardığımız karnıbahar çiçeklerini içine tuz kattığımız suda diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
- Büyük bir kasede yumurtamızı içine tuz ve istediğiniz baharatları koyup çırpıyoruz.
- Sonra karnıbahar çiçeklerini önce yumurtaya sonra una bulayarak önceden sıvı yağ koyduğumuz tavada kızartıyoruz bir güzel:)
- Sarımsağı dövüp başka bir tava içinde kızartıyoruz. Salçamızı da tavaya koyup domateslerimizi rendeleyip içine atıyoruz. Biraz da su koyuyoruz.Maydanozu da dilediğimiz kadar ilave edebiliriz. Sulu bir sos oluyor.
- Afiyetle mis gibi de yiyoruz:)
Sarımsağı sevmeyen eşim afiyetle yemiştir:)Sarımsak soğan yenmez mi ayol:)) Ben bayıla bayıla yerim:) Hem doğal antibiyotiktir sarımsak. Yemek lazım:)
Çok Sevgilerimle:) |
canim benim uzun zamandir yememistim, gorunce canim cok istedi valla:O
YanıtlaSilmis gibi duruyor :) sarimsak yenmez mi ya... sarimsakli yogurtla mis gibi yenilir :D
iyi aksamlar <3
benim de favori yemeklerimdendir..ama üzeine sarımsaklı yoğurtla yenir bizde ;) ellerinize saglık....sevgiler
YanıtlaSilAnne usulü bazı tarifler değişmemeli bence. Ne guzel olmuş karnibahar. Ben de en çok kızartmasını seviyorum. Ellerine saglık canım.
YanıtlaSilCok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))
hiç denemedim, ama çok duydum karnabahar kızarmasını, ellerine sağlık bende denicem artık :) sarımsak sevilmezmi hiç ımmm ben bayılırım :)
YanıtlaSilKarnıbaharı ben üşendiğimden bu kadar güzel yapmıyorum, haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt:)))eline sağlık afiyet olsun çok güzel olmuş üşenmeyip böyle yapmalı...
YanıtlaSilBende geldim sizin bloğunuza keşke sabah görseydim benim karnıbahar yemek oldu,görünce nasıl canım çekti kızartma ohhh misss gibi....
YanıtlaSilBen de hiç denemedim kızartmasını... Diyet bitince inşallah denerim bu tarifi de :)) eline sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık harika görünüyor. Sarmısak hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmalı bence de. Sevgiler...
YanıtlaSilBen annenin yaptığı gibi soslusunu da
YanıtlaSilçok severim.Bazen yoğurtlu bazen de soslu yenir bizde de.Annenin tariflerine sahip çık.Hepsini kayıt altına al.Yeni şeyler denemek de çok güzel ama anne tariflerinin yeri ayrı.Sevgiler:)
bende çok severim bunu:)çok ta güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilsarımsak soğan konusunda girdiği herşeye ayrı lezzet katıyor.
ııııımmmmmm nefis, ben de çok severim, sarımsak konusunda haklısın, sevilmez mi hiç, mis gibi.... ellerine sağlık.
YanıtlaSilkarnabvahar kızartmasını hiç böyle soslu denememiştim canım ellerine sağlık yapacağım ilk karnabahar kızartmasında deneyeceğim
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok leziz olmuş
YanıtlaSilöpüyorum.
bende çok severim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSarımsak yenmezmi ben o ne nerde ordayim.ellerine sağlık.sevgilerle.
YanıtlaSilnefis nefis nefis...
YanıtlaSilKarnıbaharın en leziz hali:)Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilaaaaa ellerine saglik canim yaaa hic yemedim ama karnibahari severim kesinlikle bende denemeliyim.Bu arada ne güzel tarifler var öyle hemen takibe aliyorum :))
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
elıne sağlık canım benım buyuk oğlum sarmısağı görduğu an çöpe atıyor
YanıtlaSilEllerine sağlık çok iştah açıcı duruyor.Normalde karnıbaharın yemeğini sevmem ama kızartmasına bayılırım :)
YanıtlaSil