2 Ocak 2012 Pazartesi

Portakallı Muffin ve Hayat Üzerine birkaç Lakırdı

Canımız tatlı bir şeyler istedi:) Yeşil silikon kabımızı deneyelim dedik.

Neler var içinde;

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • Birer paket vanilya ve kabartma tozu
  • İstenilen miktarda damla çikolata
  • Bir çimdik tuz ( Çimdik ne kadar güzel bir kelime, söylenmesi ne hoş:)
Derin bir kaba tüm sıvı malzemelerimizi koyup karıştırdım. Ayrı bir kapta tüm toz ve katı malzemeleri karıştırdım.İşin sırrı katı malzemenin içine sıvı malzememizi eklerken mikser değil de spatula ile karıştırmak. Yani yavaş yavaş karıştıralım ki muffinlerimiz kabarsın :))

Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda 20-25 dk beklettikten sonra harika portakal kokuları içinde yenmeye hazır hale geliyor.( ölçüler 12 adet muffin için)

Joy of Baking muhteşem bir site. Hem de videolu tarifleri var. Muffin yaparken karıştırma sitilini incelerseniz kesinlikle mikser kullanmıyor. 



Gelelim lakırdımıza;) Muhteşem bir kadın var kalemi kuvvetli.Türkan Şanverdi Avcı. "İçinde Vicdan Varsa, Nerede Olursan Ol, Zenginsin Oğlum" diye bir yazı yazmış. Tamamen aynı fikirdeyim. Benim kafamdan geçenleri kağıda dökmüş.


"Tanrı babana ve bana sadece bir beden değil, daha da zoru bir ruh emanet etti.O ruhu, bedeni istediğim gibi yönlendiremeyiz elbette.Sana her şeyi veremeyiz, seni herkesten koruyamayız, hatalar yapmana engel olamayız.Ama her insanın içinde var olan, çoğumuzun zaman zaman yitirdiği “vicdan” duygusunu sana aşılayabilmektir benim umudum." 
Çocuk konusunda karma karışığım. İşten eve gelirken düşünceler alemine dalmışım. Bir çocuğum olduğunda şunu yapsın, bunu yapsın, şöyle olsun ,böyle olsun derken birden dankk etti.Daha doğmamış çocuk için bir dünya yarattım. Hem yazdım hem oynadım tabiri caizse:) Kendi yapamadıklarımı o yapsın istedim. Sonra farkına vardım.Hayat onundur. Onun ve kendi güzel hayallerinin. Düşünebiliyor musunuz 28 yaşındayım ve doğmamış henüz planlarda olmayan bir çocukla kuşak çatışması içine girdim :)))Sonra vazgeçtim böyle düşünmekten. Rahatladım:)


"İster zengin ol ister fakir, ister güçlü ol ister zayıf; vicdan duyguna sahip çıkarsan dünyanın bütün zenginliklerine sahipsin demektir benim için. "




Bence bir insana bırakılacak en büyük miras; özgüven, inanç ve vicdandır.Birleştirmek, onarmak, yapıcı olmak gerçekten çok zor.Hayat gelip geçiyor.Kalp kırması kolay, kırmayalım.Vicdanlı olalım. Türkan Hanım'ın yazısını da mutlaka okuyalım:) Keyifli ve büyüleyici yazıyor bence:)


Sevgilerimle,
Mutlu kalın.




10 yorum:

  1. Okumalı gerçekten ve ders almalı ! Yapacak ne çok şey var,okumalı,boyamalı,pişirmeli,yemeli ,örmeli,dikmeli derken zaman nasıl da çabuk geçiyor ... Muffinler harika görünüyor ama ben hep mikserle çırparım şimdi aklım karıştı :(

    YanıtlaSil
  2. Canım merhaba hemen iadeyi ziyarete geldim.Mis gibi portakal kokusu bayılırım ellerine sağlık muffinler harika sımsıcak sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Nilgün ablacım, ilk muffin denememi mikserle yaptım. Olmadı:) Tadı güzel ama görüntü problemi vardı. Araştırdım ben de unu ve katı malzemeyi sıvı malzeme ile birleştirirken az karıştırmak gerekiyormuş.Denedim oldu bu sefer :)Tabi kekin türünden de olabilir:)sevgilerimle:)

    Deryacım Teşekkür ederim Yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  4. Portakal ve çikolata muhteşem.Ellerine sağlık.Yazıdan alıntıları da çok sevdim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çiçeklendim ben de :) Sayende:)
    Uzun zaman oldu,bloguna ilk girdiğim zamanki ''hayatımı seviyorum'' cümlesi öyle etkiledi ki beni,anlatamam..
    Öyle pozitif geldin ki,öyle güzel ki cümlelerin,paylaşımların..
    Çok sevdim seni. :)
    Ve şimdi nefis lakırtıların da da ben kendimi buldum.:)
    İyi ki de seni buldum :)
    Muffinlerin de şahaneler,ellerine sağlık çiçeğim..

    YanıtlaSil
  6. :)) ben çok sevindim. Mahçup oldum :))Teşekkür ettim. Öptüm çok çok:)

    YanıtlaSil
  7. Nefis olmuş mis gibi ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  9. en sevdiğim muffın dır portakal aromalı olan ve canım çekti bugun yapmalıyım dedimm:) ellerinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil