4 Mart 2012 Pazar

Karnıbahar Kızartması

Merhabalar,

Annem usulü karnıbahar kızartması ile karşınızdayım:)Aslında ben Çok sevgili Pembe Kekik'in "Pembe soslu Karnıbahar kızartması" tarifini denemek istiyordum.Ama internetteki sıkıntı buna engel oldu:) Bir daha ki sefere diyorum:)

İçindekiler

karnıbahar
2 domates rendesi
biber salçası
sarımsak
tuz
yumurta
un

Maydanoz

Yapılışı

  • Karnıbahardan kopardığımız karnıbahar çiçeklerini içine tuz kattığımız suda diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  • Büyük bir kasede yumurtamızı içine tuz ve istediğiniz baharatları koyup çırpıyoruz.
  • Sonra karnıbahar çiçeklerini önce yumurtaya sonra una bulayarak önceden sıvı yağ koyduğumuz tavada kızartıyoruz bir güzel:)
  • Sarımsağı dövüp başka bir tava içinde kızartıyoruz. Salçamızı da tavaya koyup domateslerimizi rendeleyip  içine atıyoruz. Biraz da su koyuyoruz.Maydanozu da dilediğimiz kadar ilave edebiliriz. Sulu bir sos oluyor.
  • Afiyetle mis gibi de yiyoruz:)


Sarımsağı sevmeyen eşim afiyetle yemiştir:)Sarımsak soğan yenmez mi ayol:))
Ben bayıla bayıla yerim:) Hem doğal antibiyotiktir sarımsak. Yemek lazım:)

Çok Sevgilerimle:)

21 yorum:

  1. canim benim uzun zamandir yememistim, gorunce canim cok istedi valla:O
    mis gibi duruyor :) sarimsak yenmez mi ya... sarimsakli yogurtla mis gibi yenilir :D
    iyi aksamlar <3

    YanıtlaSil
  2. benim de favori yemeklerimdendir..ama üzeine sarımsaklı yoğurtla yenir bizde ;) ellerinize saglık....sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Anne usulü bazı tarifler değişmemeli bence. Ne guzel olmuş karnibahar. Ben de en çok kızartmasını seviyorum. Ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil
  5. hiç denemedim, ama çok duydum karnabahar kızarmasını, ellerine sağlık bende denicem artık :) sarımsak sevilmezmi hiç ımmm ben bayılırım :)

    YanıtlaSil
  6. Karnıbaharı ben üşendiğimden bu kadar güzel yapmıyorum, haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt:)))eline sağlık afiyet olsun çok güzel olmuş üşenmeyip böyle yapmalı...

    YanıtlaSil
  7. Bende geldim sizin bloğunuza keşke sabah görseydim benim karnıbahar yemek oldu,görünce nasıl canım çekti kızartma ohhh misss gibi....

    YanıtlaSil
  8. Ben de hiç denemedim kızartmasını... Diyet bitince inşallah denerim bu tarifi de :)) eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık harika görünüyor. Sarmısak hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmalı bence de. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Ben annenin yaptığı gibi soslusunu da
    çok severim.Bazen yoğurtlu bazen de soslu yenir bizde de.Annenin tariflerine sahip çık.Hepsini kayıt altına al.Yeni şeyler denemek de çok güzel ama anne tariflerinin yeri ayrı.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. bende çok severim bunu:)çok ta güzel görünüyor ellerine sağlık.
    sarımsak soğan konusunda girdiği herşeye ayrı lezzet katıyor.

    YanıtlaSil
  12. ııııımmmmmm nefis, ben de çok severim, sarımsak konusunda haklısın, sevilmez mi hiç, mis gibi.... ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. karnabvahar kızartmasını hiç böyle soslu denememiştim canım ellerine sağlık yapacağım ilk karnabahar kızartmasında deneyeceğim

    YanıtlaSil
  14. Canım ellerine sağlık çok leziz olmuş
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  15. bende çok severim ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. Sarımsak yenmezmi ben o ne nerde ordayim.ellerine sağlık.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  17. Karnıbaharın en leziz hali:)Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. aaaaa ellerine saglik canim yaaa hic yemedim ama karnibahari severim kesinlikle bende denemeliyim.Bu arada ne güzel tarifler var öyle hemen takibe aliyorum :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  19. http://belguzaranne.blogspot.com5 Mart 2012 17:36

    elıne sağlık canım benım buyuk oğlum sarmısağı görduğu an çöpe atıyor

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık çok iştah açıcı duruyor.Normalde karnıbaharın yemeğini sevmem ama kızartmasına bayılırım :)

    YanıtlaSil